Speciální gnocchi
60 min.
Ingredience
- 750gramůBrambory
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžičkaChilli papričky - vločky
- 1lžičkaOregano sušené
- 1lžičkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 100gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
439 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
12 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
7 g
Cukr
332 mg
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme a nakrájíme na 2 cm velké kostky. Smícháme je s olivovým olejem, oreganem, chilli a solí a pečeme na pečícím papíru v troubě na 200 °C asi 30 minut.
- 2Mezitím vyšleháme vejce se solí. Postupně zašleháváme mouku, dokud to jde. Vypracujeme těsto. Poté přidáme rozmixované pečené brambory.
- 3Směs rozdělíme na šest částí. Každou část vyválíme na 1 cm tlustou placku a nakrájíme na kostičky o velikosti asi 2x2 cm. Vidličkou jim vytvoříme tvar gnocchi.
- 4Vodu s trochou soli přivedeme k varu a gnocchi v ní asi 5 minut vaříme – po částech, ne všechny najednou, aby se neslepily.
- 5Podáváme posypané parmazánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.