Špecle s hovězími karbanátky
45 min.

Ingredience
- 2kusyCibule
- 50gramůŽampiony čerstvé
- 1kusPetržel - nať
- 200gramůHovězí maso mleté
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceOlej olivový
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 400gramůšpecle
- 1kusBazalka
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 0,25lžičkaPaprika mletá pálivá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
178 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
9 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Očistíme žampiony a také nakrájíme nadrobno. Petrželku opláchneme a nasekáme najemno. Mleté maso smícháme s 1 cibulí, žampiony, bylinkami, sýrem a rajčatovým protlakem, osolíme, opepříme a okořeníme paprikou. Z této hmoty tvarujeme menší kulaté karbanátky. Rozpálíme 1 lžíci oleje, karbanátky osmažíme, vyjmeme a udržujeme v teple.
- 2Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rozpálíme zbytek oleje a česnek s druhou cibulí na něm osmahneme. Přidáme rajčata i se šťávou, rozmačkáme je vidličkou a dochutíme.
- 3Špecle uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a promícháme s omáčkou. Dáme na talíře, na špecle rozdělíme karbanátky a zdobíme bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.