Špecle s hovězími karbanátky

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
178 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
9 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Očistíme žampiony a také nakrájíme nadrobno. Petrželku opláchneme a nasekáme najemno. Mleté maso smícháme s 1 cibulí, žampiony, bylinkami, sýrem a rajčatovým protlakem, osolíme, opepříme a okořeníme paprikou. Z této hmoty tvarujeme menší kulaté karbanátky. Rozpálíme 1 lžíci oleje, karbanátky osmažíme, vyjmeme a udržujeme v teple.
  • 2
    Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rozpálíme zbytek oleje a česnek s druhou cibulí na něm osmahneme. Přidáme rajčata i se šťávou, rozmačkáme je vidličkou a dochutíme.
  • 3
    Špecle uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a promícháme s omáčkou. Dáme na talíře, na špecle rozdělíme karbanátky a zdobíme bazalkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.