Špejcharová polévka

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
146 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
4 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
784 mg
Cukr
526 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slepici očistíme a opláchneme. Zalijeme ji studenou vodou, uvedeme do varu, snížíme příkon tepla, mírně osolíme, přidáme celý pepř a nové koření a vaříme, až slepice částečně změkne.
  • 2
    Potom přidáme očištěnou, opláchnutou a na větší kousky nakrájenou kořenovou zeleninu. Vaříme doměkka.
  • 3
    Uvařenou slepici vyjmeme, vykostíme a maso i zeleninu nakrájíme na drobné kostičky.
  • 4
    Vývar dochutíme polévkovým kořením a krátce povaříme.
  • 5
    Příprava játrových knedlíčků: Hovězí játra očistíme a nakrájíme na menší kousky. Jemně je semeleme, přidáme vejce, krupici, strouhanku, sůl, mletý pepř, mouku a třený česnek. Vše dobře promícháme.
  • 6
    Ze směsi tvarujeme menší knedlíčky. Každý knedlíček protkneme křížem makarónem tak, aby konce překrývaly. Knedlíčky uvaříme.
  • 7
    Při podávání vložíme do vývaru knedlíčky, nakrájené slepičí maso a zeleninu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.