Špejcharová polévka
90 min.
Ingredience
- 333gramůSlepice
- 100gramůZelenina kořenová
- 0,7gramNové koření celé
- 20gramůSůl
- 133gramůJátra hovězí
- 67gramůStrouhanka
- 0,7gramPepř černý mletý
- 13gramůPolévkové koření
- 13gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 13gramůČesnek
- 1kusVejce slepičí
- 0,7gramPepř černý celý
- 67gramůŠpagety, Makarony
- 33gramůPšeničná krupice
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
146 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
4 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
784 mg
Cukr
526 mg
Postup přípravy
- 1Slepici očistíme a opláchneme. Zalijeme ji studenou vodou, uvedeme do varu, snížíme příkon tepla, mírně osolíme, přidáme celý pepř a nové koření a vaříme, až slepice částečně změkne.
- 2Potom přidáme očištěnou, opláchnutou a na větší kousky nakrájenou kořenovou zeleninu. Vaříme doměkka.
- 3Uvařenou slepici vyjmeme, vykostíme a maso i zeleninu nakrájíme na drobné kostičky.
- 4Vývar dochutíme polévkovým kořením a krátce povaříme.
- 5Příprava játrových knedlíčků: Hovězí játra očistíme a nakrájíme na menší kousky. Jemně je semeleme, přidáme vejce, krupici, strouhanku, sůl, mletý pepř, mouku a třený česnek. Vše dobře promícháme.
- 6Ze směsi tvarujeme menší knedlíčky. Každý knedlíček protkneme křížem makarónem tak, aby konce překrývaly. Knedlíčky uvaříme.
- 7Při podávání vložíme do vývaru knedlíčky, nakrájené slepičí maso a zeleninu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.