Špenát na způsob krému
35 min.
Ingredience
- 1kilogramŠpenát listový čerstvý
- 60gramůMáslo jihočeské
- 1kusCibule
- 100gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 2kusyVejce slepičí
- 10gramůPetržel - nať
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
307 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
25 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Špenátové listy umyjeme, nasekáme a vložíme do hrnce s osolenou vodou, kde je vaříme asi 15 minut do měkka. Uvařený špenát scedíme. Na pánvi rozehřejeme máslo. přidáme drobně nasekanou cibuli, prolisovaný česnek, nasekanou petrželku, posypeme moukou, vysypeme připravený špenát, zalijeme smetanou, přidáme vejce a za stálého míchání přivedeme k varu. Uvařené jídlo stáhneme ze sporáku a porcujeme na talíře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.