Špenát s paprikou a vejcem
25 min.
Ingredience
- 1kusPaprika zelená
- 1kusPaprika červená
- 1lžičkaHořčice plnotučná
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 500mililitrůVoda pitná
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1špetkaCukr krupice
- 500gramůŠpenát listový čerstvý
- 4kusyVejce slepičí
- 2lžíceOříšky piniové
- 4lžíceOlej salátový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
232 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
18 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Špenát propláchneme a necháme okapat. Velké listy nakrájíme.
- 2Hořčici promícháme s citronovou šťávou, solí, pepřem a cukrem. Pomalu zašleháme olej. Špenát, očištěné, na nudličky nakrájené papriky a nasucho opražené piniové oříšky smícháme se zálivkou.
- 3Uvedeme do varu 1/2 l vody s trochou octa. Postupně rozklepneme vejce a necháme je sklouznout do vařící vody - bílek přimáčkneme ke žloutku. Vaříme 3 - 5 minut.
- 4Salát upravíme na talíře a na každý položíme ztracené vejce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.