Špenát z jarních kopřiv

30 min.
Česká republika
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
31 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
10 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Listy jarní mladé kopřivy omyjeme, dáme do síta a přelijeme 2 l vařící vody. Necháme je okapat, potom kopřivy pomeleme spolu s oloupaným česnekem na masovém strojku.
  • 2
    Cibuli oloupeme, drobně ji pokrájíme a v rendlíku zpěníme na másle. Přidáme pomleté kopřivy, sůl, pepř, muškátový oříšek, mletý zázvor a pod pokličkou kopřivy krátce podusíme.
  • 3
    V hrnečku si dohladka vymícháme ve smetaně mouku. Když jsou kopřivy vydušené z vlastní šťávy, přimícháme smetanu s moukou a za stálého míchání přidáme vajíčka. Vaříme asi 2 minuty, dochutíme solí a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.