Špenát z jarních kopřiv
30 min.
Ingredience
- 250gramůKopřiva
- 2litryVoda pitná
- 3stroužkyČesnek
- 1kusCibule
- 0,5lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2špetkyMuškátový oříšek
- 2špetkyZázvor mletý
- 0,5decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
31 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
10 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Listy jarní mladé kopřivy omyjeme, dáme do síta a přelijeme 2 l vařící vody. Necháme je okapat, potom kopřivy pomeleme spolu s oloupaným česnekem na masovém strojku.
- 2Cibuli oloupeme, drobně ji pokrájíme a v rendlíku zpěníme na másle. Přidáme pomleté kopřivy, sůl, pepř, muškátový oříšek, mletý zázvor a pod pokličkou kopřivy krátce podusíme.
- 3V hrnečku si dohladka vymícháme ve smetaně mouku. Když jsou kopřivy vydušené z vlastní šťávy, přimícháme smetanu s moukou a za stálého míchání přidáme vajíčka. Vaříme asi 2 minuty, dochutíme solí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.