Špenát z mangoldu
50 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 1decilitrMléko polotučné
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 600gramůMangold
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
- 30gramůOlej stolní
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
142 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
10 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté listy mangoldu vložíme do vařící osolené vody, krátce povaříme a ocedíme. Po okapání je nameleme na masovém mlýnku.
- 2Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, vmícháme mouku a připravíme světlou jíšku. Zředíme ji mlékem a trochou vývaru z mangoldu, rozšleháme, povaříme.
- 3Po chvíli přidáme umletý mangold, utřený česnek, sůl a pepř. Vše krátce podusíme.
- 4Nakonec do špenátu vmícháme rozšlehané vejce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.