Špenátová frittata se sýrem

50 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
22 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozmražený listový špenát uvaříme v slané vodě, přelijeme přes síto, necháme zchladnout, vymačkáme z něj vodu a nakrájíme nahrubo.
  • 2
    V misce smícháme vejce a sýr, směs opepříme.
  • 3
    V suché rozehřáté pánvi opražíme piniová semínka dozlatova.
  • 4
    Česnek a cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno a necháme osmahnout v pánvi na rozehřátém másle. Pak vmícháme nakrájený špenát, opepříme a osolíme a rovnoměrně ho v pánvi rozprostřeme. Přilijeme rozmíchaná vejce se sýrem a na mírném ohni 10 minut prohříváme, až vejce ztuhnou. Zapečený špenát s vejci rozkrájíme na porce.
  • 5
    Na talíře rozdělíme omyté listy salátu, na ně klademe porce frillaty a posypeme je opraženými semínky pinie.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.