Špenátová frittata se sýrem
50 min.
Ingredience
- 450gramůŠpenát listový mražený
- 2lžíceOříšky piniové
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 6kusůVejce slepičí
- 200gramůSýr kozí
- 1kusSalát hlávkový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
22 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rozmražený listový špenát uvaříme v slané vodě, přelijeme přes síto, necháme zchladnout, vymačkáme z něj vodu a nakrájíme nahrubo.
- 2V misce smícháme vejce a sýr, směs opepříme.
- 3V suché rozehřáté pánvi opražíme piniová semínka dozlatova.
- 4Česnek a cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno a necháme osmahnout v pánvi na rozehřátém másle. Pak vmícháme nakrájený špenát, opepříme a osolíme a rovnoměrně ho v pánvi rozprostřeme. Přilijeme rozmíchaná vejce se sýrem a na mírném ohni 10 minut prohříváme, až vejce ztuhnou. Zapečený špenát s vejci rozkrájíme na porce.
- 5Na talíře rozdělíme omyté listy salátu, na ně klademe porce frillaty a posypeme je opraženými semínky pinie.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.