Špenátová musaka

100 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
470 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
28 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špenát omyjeme, odkrojíme silnější stonky a krátce ho spaříme horkou
  • 2
    vodou. Špenát scedíme a nakrájíme na nudličky.
  • 3
    V pánvi na oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme k ní pokrájený špenát, zakryjeme pokličkou a pomalu dusíme.
  • 4
    Rýži dobře propláchneme a uvaříme v osolené vodě do poloměkka.
  • 5
    Scedíme ji, přidáme ke špenátu, doložíme rajčatový protlak, drobně pokrájenou petrželku, sůl, pepř a vše promícháme.
  • 6
    Zapékací mísu vymažeme olejem, vložíme do ní promíchaný špenát s rýží, přilijeme 2 dl teplé vody, zakryjeme poklicí a dáme do vyhřáté trouby zapéct. Musaku pečeme při 175 °C přibližně 40 minut.
  • 7
    Když je šťáva z musaky vyvařená, zalijeme celý povrch bílým jogurtem a ještě chvíli pečeme.
  • 8
    Upečená musaka má zlatohnědou barvu.
  • 9

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.