Špenátová musaka
100 min.
Ingredience
- 150gramůRýže loupaná
- 2decilitryJogurt bílý
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 1kilogramŠpenát listový čerstvý
- 1decilitrOlej olivový
- 2decilitryVoda pitná
- 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
470 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
28 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Špenát omyjeme, odkrojíme silnější stonky a krátce ho spaříme horkou
- 2vodou. Špenát scedíme a nakrájíme na nudličky.
- 3V pánvi na oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme k ní pokrájený špenát, zakryjeme pokličkou a pomalu dusíme.
- 4Rýži dobře propláchneme a uvaříme v osolené vodě do poloměkka.
- 5Scedíme ji, přidáme ke špenátu, doložíme rajčatový protlak, drobně pokrájenou petrželku, sůl, pepř a vše promícháme.
- 6Zapékací mísu vymažeme olejem, vložíme do ní promíchaný špenát s rýží, přilijeme 2 dl teplé vody, zakryjeme poklicí a dáme do vyhřáté trouby zapéct. Musaku pečeme při 175 °C přibližně 40 minut.
- 7Když je šťáva z musaky vyvařená, zalijeme celý povrch bílým jogurtem a ještě chvíli pečeme.
- 8Upečená musaka má zlatohnědou barvu.
- 9
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.