Špenátová podkova
60 min.
Ingredience
- 1kilogramŠpenát listový čerstvý
- 1kusCibule
- 4stroužkyČesnek
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 4lžíceZakysaná smetana
- 1lžíceSůl
- 1lžícePepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 720gramůTreska aljašská
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžíceTuk
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
361 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
17 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z listového špenátu odštípneme stonky a listy opereme a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme.
- 2Máslo rozehřejeme v hrnci, osmahneme cibuli a česnek. Přidáme špenát a dusíme pod pokličkou 5 minut. Poté přidáme smetanu, sůl, pepř a muškátový oříšek.
- 3Na 220 stupňů předehřejeme troubu. Podkovy z tresky omyjeme, osolíme, opepříme a zbylým česnekem potřeme. Zapékací mísu vymažeme tukem, naplníme ji špenátem a dáme na něj rybu.
- 4Petrželku nasekáme, omyjeme horkou vodou citron a nakrájíme na kolečka. Rybu ozdobíme petrželkou a citronovými plátky.
- 5Pokrm zapékáme 20 minut, poté ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.