Špenátová polévka s bramborem

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
204 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
12 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nakrájíme najemno větší cibuli. Nakrájený česnek a najemno nastrouhanou cibuli na rozpáleném oleji osmahneme dozlatova. Přidáme čerstvý nebo mražený špenát, opět restujeme, zalijeme mlékem a 5-8 minut povaříme. Poté vše pečlivě rozmixujeme, dochutíme solí a můžeme podávat se zakysanou smetanou nebo strouhaným parmezánem.
  • 2
    Polévku můžeme také podávat s fazolovými klíčky mungo, ředkvičkami a nebo nasucho opraženým sezamovým semínkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.