Špenátová polévka s krevetami
20 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 400gramůŠpenát listový čerstvý
- 200gramůKrevety tygří - loupané
- 600mililitrůVývar drůbeží
- 2stroužkyČesnek
- 50gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůMléko kokosové
- 15mililitrůTabasco
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
444 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
26 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Špenát očistíme, opereme pod tekoucí vodou a nakrájíme na tenké proužky. Máslo rozpustíme v hrnci, osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme špenát a za stálého míchání necháme zvadnout.
- 2Podlijeme drůbežím vývarem a kokosovým mlékem, osolíme, opepříme a necháme 10 minut částečně přikryté vařit. Ke konci varu přidáme krevety a dochutíme tabascem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.