Špenátová přílohová omáčka, tzv. dip
15 min.
Ingredience
- 450gramůBaby špenát
- 4kusyŠalotka
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceCitronová šťáva
- 500gramůŘecký jogurt
- 2lžícePetržel - nať
- 2lžíceMáta
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
- 4krajíceChléb Pita
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
450 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
18 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
3 g
Cukr
77 mg
Postup přípravy
- 1Osolenou vodu přivedeme do varu, na 10-20 sekund do ní ponoříme špenát, slijeme ho a co nejrychleji ponoříme do předem připravené mísy se studenou vodou. Opět špenát slijeme, pořádně vymačkáme přebytečnou vodu a nasekáme nahrubo. Na 1 lžíci olivového oleje dosklovita opečeme šalotky a necháme. Mezitím si utřeme česnek se solí, smícháme s citronovou šťávou a 3 lžícemi olivového oleje a necháme 10 minut odpočinout, poté smícháme s jogurtem a šalotkou.
- 2V míse promícháme špenát s bylinkami, přelijeme jogurtovou směsí a promícháme, osolíme a opepříme podle chuti. Podáváme s pita chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.