Špenátová přílohová omáčka, tzv. dip

15 min.
Írán (islámská republika)

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
450 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
18 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
3 g
Cukr
77 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Osolenou vodu přivedeme do varu, na 10-20 sekund do ní ponoříme špenát, slijeme ho a co nejrychleji ponoříme do předem připravené mísy se studenou vodou. Opět špenát slijeme, pořádně vymačkáme přebytečnou vodu a nasekáme nahrubo. Na 1 lžíci olivového oleje dosklovita opečeme šalotky a necháme. Mezitím si utřeme česnek se solí, smícháme s citronovou šťávou a 3 lžícemi olivového oleje a necháme 10 minut odpočinout, poté smícháme s jogurtem a šalotkou.
  • 2
    V míse promícháme špenát s bylinkami, přelijeme jogurtovou směsí a promícháme, osolíme a opepříme podle chuti. Podáváme s pita chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.