Špenátová roláda
85 min.
Ingredience
- Náplň
- 120gramůSýr Ricotta
- 4lžíceSýr Parmezán
- 4kusyCibulka jarní
- 50gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 380gramůFilé z aljašské tresky
- 2lžičkyPažitka
- 230gramůŠpenátový protlak mražený
- 5lžicMáslo čerstvé
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaEstragon
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200mililitrůMléko polotučné
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
535 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
38 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce s rozpuštěným máslem vmícháme mouku, půl minuty zahříváme, za stálého míchání přilijeme mléko, zvolna 2 minuty vaříme, odstavíme a necháme vychladnout.
- 2Z rozmraženého špenátu vytlačíme nadbytečnou tekutinu, nadrobno ho nakrájíme, vmícháme do omáčky, přidáme žloutky, estragon, muškátový oříšek, sůl a pepř. Z bílků ušleháme tuhý sníh a postupně ho zapracujeme do špenátové hmoty. Máslem vytřeme plech na pečení o rozměrech 33x23 cm a vyložíme ho papírem na pečení. Potom na něj rozetřeme špenátovou hmotu, načež 15 minut pečeme v troubě předehřáté na 200°C, dokud hmota nenabude na objemu a na povrchu nezezlátne. Po upečení rychle vyklopíme na čistou utěrku, sloupneme papír na pečení, zabalíme.
- 3Vroucí vodou přelijeme tresku a necháme 10 minut stát. Potom rybu vyjmeme, vykostíme, rozebereme na kousky, promícháme s parmazánem, sýrem Ricotta, jarní cibulkou, na slunci sušenými rajčaty, pažitkou, solí a pepřem.
- 4Rozbalíme špenátovou roládu, potřeme náplní z tresky, znovu pevně zabalíme, položíme na plech spojem dospod a ještě 20 minut pečeme.
- 5Hotovou roládu nakrájíme, rozdělíme na talíře a servírujeme s pikantní omáčkou podle chuti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.