Špenátové a bramborové noky
50 min.
Ingredience
- 300gramůBrambory
- 175gramůŠpenát listový čerstvý
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceOlej olivový
- 125gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2kusyŠalotka
- 1stroužekČesnek
- 3decilitryProtlak rajčatový
- 2lžičkyCukr třtinový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
354 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
4 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Oloupané a nakrájené brambory na kostky vaříme ve vodě 10 minut, poté necháme okapat a rozmačkáme je.
- 2V dalším hrnci oblanšírujeme ve vodě špenát cca 2 minuty. Necháme ho okapat a vymačkáme listy.
- 3Na lehce pomoučněnou desku přendáme rozmačkané brambory a uděláme v nich důlek. Přidáme polovinu olivového oleje, žloutek, trochu mouky, špenát, sůl, pepř a vše vmícháme do těsta. Přidáváme mouku, až vypracujeme tuhé těsto. Rozdělíme ho na malé knedlíčky.
- 4Noky vaříme po částech v hrnci s vroucí osolenou vodou cca 5 minut. Musí vyplavat na povrch.
- 5Do pánve dáme zbylý olej, rozetřený česnek, pokrájené šalotky, cukr, rajčatový protlak a vaříme 15 minut.
- 6Noky přemístíme na ohřáté talíře, přelijeme omáčkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.