Špenátové a bramborové noky

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
354 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
4 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané a nakrájené brambory na kostky vaříme ve vodě 10 minut, poté necháme okapat a rozmačkáme je.
  • 2
    V dalším hrnci oblanšírujeme ve vodě špenát cca 2 minuty. Necháme ho okapat a vymačkáme listy.
  • 3
    Na lehce pomoučněnou desku přendáme rozmačkané brambory a uděláme v nich důlek. Přidáme polovinu olivového oleje, žloutek, trochu mouky, špenát, sůl, pepř a vše vmícháme do těsta. Přidáváme mouku, až vypracujeme tuhé těsto. Rozdělíme ho na malé knedlíčky.
  • 4
    Noky vaříme po částech v hrnci s vroucí osolenou vodou cca 5 minut. Musí vyplavat na povrch.
  • 5
    Do pánve dáme zbylý olej, rozetřený česnek, pokrájené šalotky, cukr, rajčatový protlak a vaříme 15 minut.
  • 6
    Noky přemístíme na ohřáté talíře, přelijeme omáčkou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.