Špenátové brambory
62 min.
Ingredience
- 1000gramůBrambory
- 120gramůCibule
- 15mililitrůOlej olivový
- 6gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 300mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 300gramůŠpenát listový čerstvý
- 2stroužkyČesnek
- 200gramůSýr Eidam cihla 30%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
477 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
24 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme a pokrájíme na plátky. Špenát omyjeme a necháme dobře okapat. Cibuli zbavíme slupek a pokrájíme na drobné kousky, stejně postupujeme s česnekem.
- 2Olej rozpálíme, přidáme cibuli a smažíme do zesklovatění, poté poprášíme moukou a za stálého míchání minutu smažíme. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a smetanu. Povaříme do zhoustnutí, poté odstavíme z plotny. Pokrájené brambory přendáme do hrnce, zalijeme vodou a uvedeme k varu. Vaříme 12 minut, poté vodu slijeme a brambory necháme okapat. Polovinu brambor naskládáme do zapékací mísy, zalijeme polovinou omáčky, poklademe špenátem, osolíme, posypeme sekaným česnekem. Přidáme další vrstvu brambor, opět zalijeme omáčkou, osolíme a pečeme při 190 °C 25 minut. Poté vyjmeme z trouby, posypeme sýrem a necháme péct ještě 5 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.