Špenátové gnocchi

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
460 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
17 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
6 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory uvaříme doměkka a rozmačkáme na kaši.
  • 2
    Špenát spaříme a necháme 1 -2 minuty povařit v horké vodě. Špenát nakrájíme.
  • 3
    Rozmačkané brambory dáme na pomoučněný vál a do těsta uděláme dolík do kterého dáme žloutek, olej, špenát, mouku, osolíme, opepříme a všechny suroviny promícháme s bramborami. Postupně přidáváme mouku a vypracujeme hladké, ale pevné těsto. Z hotového těsta vytvoříme malé noky.
  • 4
    Mírně osolenou vodu přivedeme k varu a noky vkládáme po dávkách. Vaříme 5 minut, až vyplavou na hladinu po jednotlivých dávkách.
  • 5
    Olej, šalotky, česnek, rajčatovou passatu a cukr zahříváme při nízké teplotě 15 minut, dokud omáčka nezhoustne.
  • 6
    Hotové noky přelijeme omáčkou, ozdobíme lístky špenátu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.