Špenátové gnocchi
60 min.
Ingredience
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůŠpenát listový čerstvý
- 1kusVejce slepičí
- 300gramůBrambory
- 60mililitrůOlej olivový
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 2kusyŠalotka
- 300gramůPassata (drcená rajčata)
- 40gramůCukr třtinový
- 1stroužekČesnek
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
460 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
17 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
6 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme doměkka a rozmačkáme na kaši.
- 2Špenát spaříme a necháme 1 -2 minuty povařit v horké vodě. Špenát nakrájíme.
- 3Rozmačkané brambory dáme na pomoučněný vál a do těsta uděláme dolík do kterého dáme žloutek, olej, špenát, mouku, osolíme, opepříme a všechny suroviny promícháme s bramborami. Postupně přidáváme mouku a vypracujeme hladké, ale pevné těsto. Z hotového těsta vytvoříme malé noky.
- 4Mírně osolenou vodu přivedeme k varu a noky vkládáme po dávkách. Vaříme 5 minut, až vyplavou na hladinu po jednotlivých dávkách.
- 5Olej, šalotky, česnek, rajčatovou passatu a cukr zahříváme při nízké teplotě 15 minut, dokud omáčka nezhoustne.
- 6Hotové noky přelijeme omáčkou, ozdobíme lístky špenátu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.