Špenátové karbanátky
55 min.
Ingredience
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceStrouhanka
- 1lžícePetržel - nať
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 500gramůŠpenát listový čerstvý
- 120mililitrůOlej stolní
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
30 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
759 mg
Postup přípravy
- 1Špenát spaříme ve vařící vodě, ochladíme a po okapání jej umeleme najemno.
- 2Přimícháme vejce, máslo, sekanou petrželku, sůl, pepř a podle potřeby přidáme trochu mouky a strouhanky. Vše dobře promícháme.
- 3Ze směsi tvarujeme na pomoučeném prkénku karbanátky a smažíme je na oleji.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.