Špenátové karbanátky a květáková polévka
95 min.
Ingredience
- 2kusyKlobása vepřová
- 1,5litryVoda pitná
- 25gramůMáslo čerstvé
- 50gramůStrouhanka
- 1kusKvěták
- 8kusůBrambory
- 250gramůŠpenátový protlak mražený
- 200gramůSýr Eidam cihla 45%
- 4stroužkyČesnek
- 1kusCibule
- 1kusVejce slepičí
- 7lžicMouka kukuřičná
- 2lžíceMouka pohanková
- 2lžíceMouka sójová plnotučná
- 2lžičkySůl
- 5lžicOlej olivový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
603 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
39 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
10 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostičky, květák propláchneme pod tekoucí vodou a rozdělíme ho na růžičky velké jako nakrájené brambory, česnek utřeme, cibuli nasekáme nadrobno, sýr nastrouháme, klobásy nastrouháme nahrubo nebo nakrájíme na drobné kousky, špenátový protlak necháme rozmrazit. Brambory a květák uvaříme v hrnci s vodou doměkka.
- 2Než se květák a brambory uvaří, připravíme si světlou jíšku z másla a kukuřičné mouky. Až je zelenina měkká, polovinu vybereme děrovanou naběračkou do mísy jako základ pro karbanátky. Připravenou jíšku rozmícháme v polévce a ještě ji 20 minut vaříme. Hotovou polévku podle chuti dosolíme a podáváme ji horkou.
- 3Z odložené zeleniny v míse připravíme karbanátky tak, že k ní přidáme rozmražený špenátový protlak, vejce, nasekanou cibuli, utřený česnek a nakrájené nebo nastrouhané klobásy a nastrouhaný sýr. Směs ochutíme solí a zahustíme kukuřičnou, pohankovou a sójovou moukou tak, aby se ze směsi daly tvarovat karbanátky. Karbanátky v dlaních vytvarujeme, před smažením je obalíme ve strouhance a smažíme je po obou stranách dozlatova, nejlépe na olivovém oleji. Karbanátky podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.