Špenátové knedlíčky s rajskou omáčkou
60 min.
Ingredience
- 50gramůSýr Parmezán
- Na knedlíčky
- 1kilogramBrambory
- 200gramůŠpenát listový čerstvý
- 150gramůŠunka dušená
- 100gramůSýr Čedar
- 300gramůMouka polohrubá
- 3kusyVejce slepičí
- 2decilitrySmetana 16% (pochoutková)
- 8gramůSůl
- Na omáčku
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 800gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 8gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 40gramůCukr krupice
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
635 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
26 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
9 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme ve slané vodě. Ještě horké slijeme a rozmačkáme. Osolíme, zalijeme smetanou a vyšleháme do husté kaše, přidáme najemno nakrájenou šunku, strouhaný sýr, mouku a vejce. Špenátové listy spaříme vroucí vodou a nasekáme najemno, přidáme do mísy k surovinám a uhněteme tuhé těsto. Z těsta vykrajujeme lžící kousky, ze kterých vytvoříme kuličky velikosti vlašského ořechu a vhazujeme do vroucí osolené vody. Vaříme na mírném ohni asi 6 minut. Vyjmeme děravou naběračkou a necháme okapat.
- 2Na másle zpěníme cibuli, přidáme prolisovaný česnek a konzervovaná rajčata. Zalijeme vodou, osolíme, opepříme a necháme 20 minut dusit na mírném ohni. Přidáme cukr a krátce povaříme, aby se rozpustil. Knedlíčky podáváme zalité hotovou omáčkou a posypané strouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.