Špenátové knedlíčky s rajskou omáčkou

60 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
635 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
26 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
9 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme ve slané vodě. Ještě horké slijeme a rozmačkáme. Osolíme, zalijeme smetanou a vyšleháme do husté kaše, přidáme najemno nakrájenou šunku, strouhaný sýr, mouku a vejce. Špenátové listy spaříme vroucí vodou a nasekáme najemno, přidáme do mísy k surovinám a uhněteme tuhé těsto. Z těsta vykrajujeme lžící kousky, ze kterých vytvoříme kuličky velikosti vlašského ořechu a vhazujeme do vroucí osolené vody. Vaříme na mírném ohni asi 6 minut. Vyjmeme děravou naběračkou a necháme okapat.
  • 2
    Na másle zpěníme cibuli, přidáme prolisovaný česnek a konzervovaná rajčata. Zalijeme vodou, osolíme, opepříme a necháme 20 minut dusit na mírném ohni. Přidáme cukr a krátce povaříme, aby se rozpustil. Knedlíčky podáváme zalité hotovou omáčkou a posypané strouhaným parmezánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.