Špenátové nočky se sýrem
20 min.
Ingredience
- Na polití
- Na posypání
- 180gramůSýr Čedar
- Na strouhanku
- Na těsto
- 220gramůMouka pšeničná hladká
- 2kusyVejce slepičí
- 180gramůŠpenát listový čerstvý
- 1lžícePetržel - nať
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 160mililitrůMléko plnotučné
- 0,5lžičkaSůl
- Na vaření nočků
- 2litryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
915 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
63 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Špenát spaříme, přelijeme studenou vodou, necháme okapat a poté jemně nasekáme. Strouhanku osmažíme na másle a necháme vychladnout, petrželovou nať nasekáme nadrobno, sýr nastrouháme.
- 2V míse rozšleháme vejce s mlékem, přimícháme mouku, smaženou strouhanku, špenát, petrželovou nať, ochutíme solí a pepřem a vypracujeme těsto, které necháme asi půl hodiny odpočinout.
- 3Z těsta dvěma lžičkami tvarujeme nočky, vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme. Jakmile nočky vyplavou, vyjmeme a necháme okapat. Hned servírujeme posypané sýrem a polité rozpuštěným máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.