Špenátové noky
40 min.
Ingredience
- 3lžíceStrouhanka
- 350gramůŠpenát listový čerstvý
- 100gramůSýr Čedar
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1lžičkaSůl
- 80gramůMáslo čerstvé
- 300gramůTvaroh tučný
- 3kusyVejce slepičí
- 3lžíceMouka pšeničná hrubá
- 3lžícePšeničná krupice
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
522 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
40 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Necháme rozmrazit špenát a zvolna podusíme 8 minut v troše vody.
- 2Poté scedíme, nakrájíme a vložíme do mísy.
- 3Přidáme strouhanku, tvaroh, mouku, krupici, vejce, sůl, koření a vše promícháme. Nastrouháme čedar a přidáme polovinu sýra. 10 minut necháme odpočinout.
- 4Dáme vařit osolenou vodu, do vroucí vody vhazujeme noky, které vytvoříme z připraveného těsta pomocí lžičky.
- 5Uvařené noky vyplavou na povrch.
- 6Po uvaření noky polijeme máslem a posypeme zbytkem čedaru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.