Špenátové řízky

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
539 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
41 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve slané vodě uvaříme špenát, scedíme a necháme okapat. Cibuli rozčtvrtíme, petrželovou nať nasekáme nadrobno. Nakrájený rohlík navlhčíme mlékem.
  • 2
    Špenát, cibuli a vymačkaný rohlík umeleme. V míse promícháme špenátovou směs s vejcem, rozpuštěným máslem, solí, pepřem a natí. Není-li směs dostatečně hustá, přidáme strouhanku.
  • 3
    Ze špenátové hmoty tvarujeme řízky, obalíme v mouce, vejcích a strouhance a na sádle smažíme z obou stran dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.