Špenátové řízky
30 min.

Ingredience
- 500gramůŠpenát listový čerstvý
- 1kusRohlíky bílé
- 70mililitrůMléko plnotučné
- 1kusCibule
- 40gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžícePetržel - nať
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 100gramůSádlo vepřové škvařené
- 0,5lžičkaSůl
- Na obalení
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůStrouhanka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
539 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
41 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ve slané vodě uvaříme špenát, scedíme a necháme okapat. Cibuli rozčtvrtíme, petrželovou nať nasekáme nadrobno. Nakrájený rohlík navlhčíme mlékem.
- 2Špenát, cibuli a vymačkaný rohlík umeleme. V míse promícháme špenátovou směs s vejcem, rozpuštěným máslem, solí, pepřem a natí. Není-li směs dostatečně hustá, přidáme strouhanku.
- 3Ze špenátové hmoty tvarujeme řízky, obalíme v mouce, vejcích a strouhance a na sádle smažíme z obou stran dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.