Špenátové rizoto s krevetami
45 min.
Ingredience
- 800gramůŠpenátový protlak mražený
- 350gramůKrevety tygří - loupané
- 2lžíceOlej olivový
- 150gramůRýže loupaná
- 400mililitrůVývar zeleninový
- 3lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůZakysaná smetana
- 3kusyCibule
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
17 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
11 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěné omyté krevety opečeme po všech stranách na rozehřátém oleji a vyjmeme.
- 2Do výpeku vložíme oloupanou, nasekanou cibuli a česnek, necháme zesklovatět. Přidáme propláchnutou rýži, opékáme ji asi 5 minut. Zalijeme vývarem a zvolna dusíme 15 minut.
- 3Do měkké rýže vmícháme opečené krevety a rozmrazený špenátový protlak. Ochutíme citronovou šťávou, muškátem, osolíme a opepříme. Vše podusíme pod pokličkou ještě 5 minut.
- 4Nakonec do rizota vmícháme zakysanou smetanu a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.