Špenátové rizoto s krevetami

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
17 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
11 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné omyté krevety opečeme po všech stranách na rozehřátém oleji a vyjmeme.
  • 2
    Do výpeku vložíme oloupanou, nasekanou cibuli a česnek, necháme zesklovatět. Přidáme propláchnutou rýži, opékáme ji asi 5 minut. Zalijeme vývarem a zvolna dusíme 15 minut.
  • 3
    Do měkké rýže vmícháme opečené krevety a rozmrazený špenátový protlak. Ochutíme citronovou šťávou, muškátem, osolíme a opepříme. Vše podusíme pod pokličkou ještě 5 minut.
  • 4
    Nakonec do rizota vmícháme zakysanou smetanu a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.