Špenátové rizoto se žampiony

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
11 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozmrazíme špenát, poté ho podusíme.
  • 2
    Přidáme pepř a sůl.
  • 3
    V hrnci rozpustíme půlku másla, pokrájenou cibuli a česnek na něm necháme zesklovatět.
  • 4
    Přidáme propláchnutou rýži, přilijeme vývar a za občasného míchání povaříme rýži.
  • 5
    Když je rýže měkká přidáme připravený špenát a zamícháme.
  • 6
    Na zbylém másle připravíme houby, žampiony oloupeme, pokrájíme na plátky a osmahneme.
  • 7
    Osolíme a opepříme.
  • 8
    Špenátovou rýži vložíme do pudinkové formičky a na talíř vyklopíme požadovaný tvar.
  • 9
    Doplníme paprikou, žampiony a sýrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.