Špenátové rizoto se žampiony
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaPepř černý mletý
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1kusPaprika oranžová
- 750mililitrůVývar slepičí
- 2lžíceSýr Eidam cihla 40%
- 400gramůŽampiony čerstvé
- 300gramůRýže loupaná
- 2stroužkyČesnek
- 1baleníŠpenátový protlak mražený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
11 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rozmrazíme špenát, poté ho podusíme.
- 2Přidáme pepř a sůl.
- 3V hrnci rozpustíme půlku másla, pokrájenou cibuli a česnek na něm necháme zesklovatět.
- 4Přidáme propláchnutou rýži, přilijeme vývar a za občasného míchání povaříme rýži.
- 5Když je rýže měkká přidáme připravený špenát a zamícháme.
- 6Na zbylém másle připravíme houby, žampiony oloupeme, pokrájíme na plátky a osmahneme.
- 7Osolíme a opepříme.
- 8Špenátovou rýži vložíme do pudinkové formičky a na talíř vyklopíme požadovaný tvar.
- 9Doplníme paprikou, žampiony a sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.