Špenátové suflé s parmezánem
30 min.
Ingredience
- 500gramůŠpenát listový čerstvý
- 50gramůStrouhanka
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 5kusůVejce slepičí
- 60gramůSýr Parmezán
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
301 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
19 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do pánve vyklopíme omytý špenát a prolisujeme k němu česnek. Poté vše dvě minuty mícháme na mírném ohni, aby špenát trochu změkl. Přendáme ho do mixéru, přidáme strouhanku a smetanu. Lehce promixujeme, aby se vše spojilo.
- 2Do robotu nyní přidáme žloutky a parmezán. Osolíme a opepříme dle chuti a přidáme špetku muškátu. Opět lehce promixujeme.
- 3Nakonec z bílků ušleháme sníh a přidáme ho do mísy, kam dáme i špenátovou směs. Pořádně vše promícháme a dáme do zapékací mísy péct na 15 minut při teplotě 200 stupňů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.