Špenátové těstoviny s ančovičkami
45 min.
Ingredience
- 340gramůŠpenát listový čerstvý
- 4lžíceOlej olivový
- 6kusůAnčovička - filety
- 2lžičkyCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 300gramůTěstoviny Fusilli
- 2stroužkyČesnek
- 20gramůOříšky piniové
- 250gramůSýr Parmezán
- 1lžičkaSůl
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
764 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
35 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Ve velkém hrnci uvaříme v osolené vodě Fusilli (asi 10 minut) al dente.
- 2V pánvi rozpálíme olej, upražíme na něm piniové oříšky do zlatova, vsypeme na talíř.
- 3Snížíme oheň, přidáme nadrobno nasekaný česnek, smažíme do doby, než začne vonět. Vložíme čerstvý, okapaný, opraný špenát a 6 kusů opláchnutých, nakrájených ančoviček. Přiklopíme poklicí a dusíme, až špenát zplihne. Zakápneme citronovou šťávou, dosolíme, dopepříme.
- 4Hotové zcezené těstoviny vyklopíme do mísy, přidáme máslo a směs z pánve. Vše promícháme, posypeme piniovými oříšky a strouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.