Špenátové těstoviny s ančovičkami

45 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
764 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
35 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve velkém hrnci uvaříme v osolené vodě Fusilli (asi 10 minut) al dente.
  • 2
    V pánvi rozpálíme olej, upražíme na něm piniové oříšky do zlatova, vsypeme na talíř.
  • 3
    Snížíme oheň, přidáme nadrobno nasekaný česnek, smažíme do doby, než začne vonět. Vložíme čerstvý, okapaný, opraný špenát a 6 kusů opláchnutých, nakrájených ančoviček. Přiklopíme poklicí a dusíme, až špenát zplihne. Zakápneme citronovou šťávou, dosolíme, dopepříme.
  • 4
    Hotové zcezené těstoviny vyklopíme do mísy, přidáme máslo a směs z pánve. Vše promícháme, posypeme piniovými oříšky a strouhaným parmezánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.