Špenátové vdolečky
30 min.
Ingredience
- 250gramůŠpenát listový čerstvý
- 1kusVejce slepičí
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaMuškátový květ
- 3hrstiStrouhanka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5lžicMléko polotučné
- 1stroužekČesnek
- 150gramůSádlo škvařené
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
463 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
46 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
872 mg
Postup přípravy
- 1Vejce s máslem umícháme, mírně osolíme a okořeníme špetkou muškátového květu. Přidáme v mléce namočenou strouhanku (2 hrsti), utřený česnek, pepř a nadrobno nasekaný, předem povařený špenát.
- 2Ze směsi vykrajujeme lžící malé vdolečky. Obalíme je ve strouhance a usmažíme na pánvi na sádle (nebo na oleji) po obou stranách dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.