Špenátovo-šťovíkové suflé

75 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
307 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
21 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šťovík a špenát opláchneme a silnější stonky odstraníme. Listy blanšírujeme ve vroucí osolené vodě asi 30 sekund. Slijeme přes sítko, zchladíme studenou vodou, necháme okapat, najemno nasekáme.
  • 2
    V hrnci rozpustíme máslo a zpěníme na něm mouku. Přimícháme mléko, omáčku osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a 10 minut povaříme. Necháme trochu zchladnout.
  • 3
    Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Rozklepneme vejce. Žloutky, nasekanou zeleninu a sýr přimícháme do omáčky. Přidáme bílky ušlehané na tuhý sníh.
  • 4
    Máslem vymažeme dno mísy na suflé a mísu naplníme připravenou směsí. Pečeme v předehřáté troubě 45 minut. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 20. 10. 2017
Špenátovo-šťovíkové suflé
Děláme podobné 😋