Špenátový koláč a sýr feta
70 min.
Ingredience
- 800gramůŠpenát listový čerstvý
- 150gramůSýr Feta
- 250gramůTvaroh jemný
- 1kusPórek
- 4kusyVejce slepičí
- 80gramůSýr Parmezán
- 1lžíceKoření Italia
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceSezam - semena
- 5lžicMáslo čerstvé
- 500gramůListové těsto
- 0,25lžičkaMuškátový oříšek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
726 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
50 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na 2 lžíce rozpuštěného másla dáme nadrobno nakrájený pórek a restujeme v nerezovém hrnci, do světlehněda.
- 2Rozpustíme 1 lžíci másla, přidáme omyté, okapané a nakrájené listy špenátu a krátce podusíme, přebytečnou vodu vymačkáme přes cedník.
- 3Smícháme dohromady orestovaný pórek, podušený špenát, rozdrobený feta sýr, tvaroh, strouhaný parmezán, rozšlehaná vejce, italské bylinky, nastrouhaný muškátový oříšek a pepř.
- 4Hranatou zapékací misku vymažeme a vlijeme do ní připravenou směs, náplň překryjeme plátem listového těsta, jeho přečnívající okraje odstraníme, potřeme zbylým rozpuštěným máslem, posypeme sezamovými semínky a v troubě předehřáté na 180°C pečeme 45 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.