Špenátový salát s česnekem - Šígumči námul
45 min.
Ingredience
- 400gramůŠpenát listový čerstvý
- 3litryVoda pitná
- 2gramySůl
- 0,2gramPaprika červená
- Kořenící omáčka
- 3mililitryOmáčka sójová
- 2gramySůl
- 4,5gramyPórek
- 2,8gramyČesnek
- 3,5gramySezam - semena
- 8mililitrůOlej sezamový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
48 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
3 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
2 g
Cukr
476 mg
Postup přípravy
- 1Z čerstvého špenátu odstraníme kořen a špenát rozdělíme na části, u kterých nařízneme spodní stonky. Špenát důkladně propláchneme pod tekoucí vodou. Papriku opláchneme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na tenoučké centimetrové nudličky.
- 2Kořenící omáčku připravíme smícháním sójové omáčky s nasekaným pórkem, nasekaným česnekem, sezamovými semínky a sezamovým olejem. Směs ochutíme solí.
- 3Rozkrájený špenát spaříme nad vroucí vodou v hrnci a potom jej propereme pod tekoucí vodou a z propláchnutého špenátu vodu vymačkáme. Potom všechen špenát nakrájíme na delší nudličky a do nich důkladně vmícháme kořenící omáčku. Salát před podáváním ozdobíme tenkými nudličkami papriky.
- 4Pokrm podáváme studený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.