Špenátový salát s česnekem - Šígumči námul

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
48 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
3 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
2 g
Cukr
476 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z čerstvého špenátu odstraníme kořen a špenát rozdělíme na části, u kterých nařízneme spodní stonky. Špenát důkladně propláchneme pod tekoucí vodou. Papriku opláchneme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na tenoučké centimetrové nudličky.
  • 2
    Kořenící omáčku připravíme smícháním sójové omáčky s nasekaným pórkem, nasekaným česnekem, sezamovými semínky a sezamovým olejem. Směs ochutíme solí.
  • 3
    Rozkrájený špenát spaříme nad vroucí vodou v hrnci a potom jej propereme pod tekoucí vodou a z propláchnutého špenátu vodu vymačkáme. Potom všechen špenát nakrájíme na delší nudličky a do nich důkladně vmícháme kořenící omáčku. Salát před podáváním ozdobíme tenkými nudličkami papriky.
  • 4
    Pokrm podáváme studený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.