Špenátový salát s fazolovými lusky
12 min.
Ingredience
- 4litryVoda pitná
- 2lžícePetržel - nať
- 500gramůBaby špenát
- 2kusyCibule červená
- 8gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 100mililitrůOlej olivový
- 5mililitrůHořčice
- 300gramůFazolové lusky zelené
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
155 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
13 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V hrnci přivedeme k varu 1,5 l osolené vody, vhodíme fazolové lusky a 2 minuty povaříme, slijeme a propláchneme studenou vodou, necháme okapat v cedníku.
- 2Zatím opereme listy špenátu a osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme si červenou cibuli na kolečka.
- 3V míse smícháme fazolové lusky, špenát a cibuli, přidáme nasekanou petrželku a těsně před podáváním přelijeme dresinkem. Na ten vyšleháme v misce citronovou šťávu, olej a lžičku hořčice. Podle chuti osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.