Spetsofai z Pilia
70 min.
Ingredience
- 1kilogramLilek
- 500gramůPaprika zelená
- 1kilogramRajčata
- 1decilitrOlej rostlinný
- 100gramůPetržel - nať
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 500gramůKlobása Dunajská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
932 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
81 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
15 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Omyté lilky pokrájíme na malé kousky, nasolíme a necháme 30 minut v soli odležet. Potom je opláchneme a necháme odkapat.
- 2Mezitím rozkrájíme očištěné papriky a klobásu na plátky. Na rozpáleném oleji osmažíme nejdříve lilky, vyjmeme a necháme na cedníku okapat. Na pánev do oleje po lilcích vhodíme nakrájené papriky a klobásu, zprudka orestujeme, poté zpět vložíme lilky. Osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Takto připravenou směs vsypeme do vymazaného pekáčku a pokryjeme vrstvou rajčat, pokrájených na plátky. Přikryjeme alobalem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut.
- 3Servírujeme ozdobené petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.