Špikovaná pečeně
150 min.
Ingredience
- 1800gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 2kusyBobkový list
- 3gramyNové koření celé
- 1kusCibule
- 5gramůPaprika mletá sladká
- 5gramůMajoránka
- 2stroužkyČesnek
- 150gramůSádlo vepřové škvařené
- 150gramůSlanina vepřová
- 10gramůSůl
- 1decilitrVíno červené
- 5decilitrůVoda pitná
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůPetržel kořen
- 50gramůCeler bulvový
- 40mililitrůOcet kvasný lihový
- 50gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
626 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
50 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
745 mg
Postup přípravy
- 1Kořenovou zeleninu nastrouháme a vložíme do keramické nádoby. Přidáme hovězí maso, osolíme, opepříme, vložíme 2 bobkové listy, nové koření a nadrobno nakrájenou cibuli. Zalijeme vodou s octem, zakryjeme a necháme 1-2 dny uležet, v průběhu občas maso otočíme.
- 2Uleželé maso vyjmeme, zeleninu dáme stranou na později a maso důkladně prošpikujeme slaninou. Na velké pánvi rozpálíme sádlo a maso opečeme ze všech stran. Přendáme do kastrolu, vrátíme zeleninu, tuk z pečení, přisypeme majoránku, papriku, podlijeme vodou a zakryté dusíme asi 2 hodiny, podle potřeby podléváme vodou. Měkké maso vyjmeme, do šťávy přidáme protlak, víno, prolisovaný česnek a chvíli povaříme.
- 3Maso nakrájíme na plátky a vrátíme zpět do omáčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.