Špikované jehněčí

165 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
692 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
51 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
826 mg
Cukr
357 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do jehněčího masa hustě nabodáme otvory, do kterých střídavě vkládáme kousky česneku, másla a ochucovací směsi ze soli, oregana a pepře. Potom celé maso polijeme citronovou šťávou a rozpuštěným máslem a ještě na povrchu osolíme. Zakryjeme alobalem a pečeme v mírně zahřáté troubě, často podléváme, aby maso nevyschlo.
  • 2
    Po 1 hodině pečení maso otočíme, odkryjeme a pečeme za stálého podlévání dokud maso není měkké a nevytvoří se zlatavá kůrka. Podáváme např. s bramborovou kaší.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.