Špikované jehněčí
165 min.
Ingredience
- 2kilogramyJehněčí maso
- 1decilitrCitronová šťáva
- 200gramůMáslo čerstvé
- 20gramůSůl
- 7gramůPepř černý mletý
- 10gramůOregano sušené
- 1kusČesnek
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
692 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
51 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
826 mg
Cukr
357 mg
Postup přípravy
- 1Do jehněčího masa hustě nabodáme otvory, do kterých střídavě vkládáme kousky česneku, másla a ochucovací směsi ze soli, oregana a pepře. Potom celé maso polijeme citronovou šťávou a rozpuštěným máslem a ještě na povrchu osolíme. Zakryjeme alobalem a pečeme v mírně zahřáté troubě, často podléváme, aby maso nevyschlo.
- 2Po 1 hodině pečení maso otočíme, odkryjeme a pečeme za stálého podlévání dokud maso není měkké a nevytvoří se zlatavá kůrka. Podáváme např. s bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.