Špíz od Edity
60 min.
Ingredience
- 3lžičkyPaprika mletá sladká
- 2lžičkySůl
- 2lžičkyPepř černý mletý
- 3lžičkyOregano sušené
- 2kusyCibule
- 1kusCitrony
- 2stroužkyČesnek
- 200gramůSlanina vepřová
- 2decilitryVývar z hovězích kostí
- 0,5kilogramJátra vepřová
- 2decilitryOlej olivový extra panenský
- 2gramyBobkový list
- 0,5kilogramVepřová panenka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
22 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Veškeré maso nakrájíme na větší kostky. Dáme ho do misky, přidáme bobkový list, sůl, pepř, cibuli, česnek, posypeme sladkou paprikou, zalijeme 1 dl oleje, všechno dobře rukama promícháme.
- 2Na špejli postupně napichujeme panenku, slaninu a játra. Špízy zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Během pečení podléváme vývarem. Ještě horké špízy posypeme oreganem.
- 3Na talíři pokapeme citrónovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.