Špíz z bůčku marinovaného se šalvějí
32 min.
Ingredience
- 800gramůVepřový bok
- 5stroužkůČesnek
- 1lžičkaSůl
- 3kusyŠalvěj čerstvá
- 2lžíceCitronová šťáva
- 5lžicOlej olivový
- 300mililitrůZázvorové pivo
- 1lžičkaKmín mletý
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
765 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
76 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
337 mg
Cukr
102 mg
Postup přípravy
- 1Česnek utřeme se solí, šalvěj nahrubo nasekáme, bůček bez kůže vykostíme a nakrájíme na kostky.
- 2Maso naložíme do marinády a pod fólií necháme alespoň dvě hodiny v chladničce.
- 3Poté maso napichujeme na jehly a grilujeme. Špízy během grilování potíráme marinádou.
- 4Marinádu připravíme smícháním česneku se šlavějí, citronovou šťávou, olejem, pepřem, mletým kmínem a zázvorovým pivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.