Špíz z krůtích jater

17 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
475 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
34 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Játra zbavíme všech blan a šlach, omyjeme, osušíme a nakrájíme je na 3–4 cm velké kousky. Slaninu nakrájíme na stejně velké kousky.
  • 2
    Na čtyři špejle nebo jehly napíchneme střídavě játra, slaninu, cibulky, šalvějové lístky a na každou jehlu jeden bobkový list.
  • 3
    Větší pánev vytřeme česnekem, vlijeme olej a rozpálíme ho. Snížíme teplotu, vložíme špízy a opékáme je 6–7 minut. Během opékání špízy obracíme.
  • 4
    Hotové osolíme, opepříme a upravíme na mísu nebo čtyři talíře.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.