Špíz z krůtích jater
17 min.
Ingredience
- 8kusůCibule
- 5lžicOlej olivový
- 350gramůJátra krůtí
- 100gramůAnglická slanina
- 8kusůŠalvěj čerstvá
- 4kusyBobkový list
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
475 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
34 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Játra zbavíme všech blan a šlach, omyjeme, osušíme a nakrájíme je na 3–4 cm velké kousky. Slaninu nakrájíme na stejně velké kousky.
- 2Na čtyři špejle nebo jehly napíchneme střídavě játra, slaninu, cibulky, šalvějové lístky a na každou jehlu jeden bobkový list.
- 3Větší pánev vytřeme česnekem, vlijeme olej a rozpálíme ho. Snížíme teplotu, vložíme špízy a opékáme je 6–7 minut. Během opékání špízy obracíme.
- 4Hotové osolíme, opepříme a upravíme na mísu nebo čtyři talíře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.