Špízy s houbami a slaninou
50 min.
Ingredience
- 1kusPórek
- 9kusůBaby kukuřice
- 8kusůRajčata
- 80mililitrůOlej stolní
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 250gramůHouby čerstvé
- 1kusKapie
- 1kusPaprika červená
- 1kusCuketa
- 300gramůVepřová kýta
- 200gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 350gramůAnglická slanina
- 1kusŠalvěj čerstvá
- 12kusůTřešně koktejlové
- 8kusůŠvestky
- 100gramůKlobása Dunajská
- 1kusJablka
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 8kusůŠalotka
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
855 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
46 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
5 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Kostičky jablka zakapeme citronovou šťávou, rozmarýn a šalvěj namočíme zvlášť do oleje. Všechnu zeleninu opláchneme, papriku nakrájíme na větší kostky, cukety, kukuřici a pórek na silnější plátky. Maso nakrájíme na kostky, klobásu na plátky, houby a švestky zabalíme do slaniny.
- 2Všechny suroviny střídavě napichujeme na tyčky a potíráme je olejem. Špízy nakonec osolíme, okořeníme a opepříme. Grilujeme je na předehřátém grilu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.