Špízy s krevetami, kuřetem a kari omáčkou
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 160gramůRýže loupaná
- 250gramůKuřecí prsa
- 1kusHřebíček
- 100mililitrůVíno bílé
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceKari koření
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1kusJablka
- 250gramůKrevety tygří - loupané
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
14 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Rýži nasypeme do hrnce vhodného do trouby, zalijeme vodou, přidáme půlku cibule do které jsme zapíchli hřebíček, ochutíme solí a vložíme do trouby předehřáté na 160C na cca 15min.
- 2Mezitím nakrájíme kuřecí maso na kostky, osolíme a připravíme 4 špízy. Na každou jehlu napichujeme střídavě 3 vyloupané krevety a 3 kousky masa.
- 3Orestujeme na rozpáleném oleji z jedné strany, poté podlijeme vínem a restujeme cca 4min z druhé strany.
- 4Zbytek cibule nakrájíme nadrobno, oloupané jablko na kostičky. Cibuli necháme zesklovatět na lžíci rozehřátého másla, přidáme jablko, orestujeme a podlijeme smetanou. Ochutíme solí, nasypeme kari, povaříme do zhoustnutí a rozmixujeme na hladkou omáčku.
- 5Hotové špízy podáváme s rýží a kari omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.