Špízy z mletého kuřecího masa

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
279 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
9 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli pokrájíme na jemno, kuřecí maso umeleme, petrželovou nať rozsekáme nadrobno.
  • 2
    V míse promícháme mleté maso, cibuli, sůl, pepř, citronovou šťávu, citronovou kůru a petrželovou nať. Vypracujeme kompaktní hmotu, pod fólií ji necháme alespoň půl hodiny v chladničce. Špejle namočíme na půl hodiny do vody.
  • 3
    Z masové hmoty mokrýma rukama tvoříme válečky (cca 3 cm dlouhé) kolem špejlí. Špízy klademe na vymazaný (polovina dávky oleje) plech, na hodinu necháme v chladu odležet. Poté na grilu potřeném olejem grilujeme při střední teplotě asi 15 minut. Během grilování špejle otáčíme.
  • 4
    Špízy podáváme se studenou omáčkou dle vlastní chuti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.