Špízy z mušlí a klobásy
25 min.
Ingredience
- 800gramůMušle srdcovky
- 2stroužkyČesnek
- 8gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 20mililitrůLimetková šťáva
- 50mililitrůOlej olivový
- 150gramůKlobása Chorizo
- 10gramůŠalvěj čerstvá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
454 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
28 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
152 mg
Postup přípravy
- 1Maso vyloupané z mušlí zabalíme do listů šalvěje a napichujeme střídavě s plátky klobásy chorizo na zaostřenou špejli nebo špízovou jehlu. Naskládáme do porcelánové nádoby a zalijeme marinádou, kterou si připravíme z oleje, soli, pepře, limetkové šťávy a prolisovaného česneku. Nádobu zakryjeme a necháme špízy 30 minut uležet. Připravené špízy grilujeme 10 minut za stálého otáčení a potírání marinádou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.