Srbská zapečená musaka

40 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
491 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
36 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Květák omyjeme, rozebereme na růžičky a uvaříme ve slané vodě. Uvařený květák slijeme a necháme v sítu okapat. Smetanu v misce metlou rozmícháme s vejcem a jemně nasekanou natí petrželky.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme 1/2 oleje, osmahneme na něm 1/2 nakrájené cibule, přidáme mleté maso a za stálého míchání osmažíme dozlatova, opepříme, osolíme a přikryté poklicí necháme chvíli dusit. Pak přisypeme hrst strouhanky, promícháme a pokračujeme v dušení.
  • 3
    Zapékací mísu vymažeme zbylým olejem, vysypeme ji strouhankou a na dno rozprostřeme 1/2 uvařeného květáku. Přidáme dušené maso a na něj dáme cibuli a zbylý uvařený květák. Mísu vložíme do trouby, předehřáté na 200°C a necháme zapékat 10 minut. Poté musaku zalijeme smetanou s vejcem a petrželkou a ještě asi 5 minut necháme péct.
  • 4
    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.