Srbská zapečená musaka
40 min.
Ingredience
- 350gramůVepřové maso mleté
- 1kusCibule
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceStrouhanka
- 750gramůKvěták
- 2kusyVejce slepičí
- 2,5decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 1hrstPetržel - nať
- 4lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
491 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
36 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Květák omyjeme, rozebereme na růžičky a uvaříme ve slané vodě. Uvařený květák slijeme a necháme v sítu okapat. Smetanu v misce metlou rozmícháme s vejcem a jemně nasekanou natí petrželky.
- 2V pánvi rozehřejeme 1/2 oleje, osmahneme na něm 1/2 nakrájené cibule, přidáme mleté maso a za stálého míchání osmažíme dozlatova, opepříme, osolíme a přikryté poklicí necháme chvíli dusit. Pak přisypeme hrst strouhanky, promícháme a pokračujeme v dušení.
- 3Zapékací mísu vymažeme zbylým olejem, vysypeme ji strouhankou a na dno rozprostřeme 1/2 uvařeného květáku. Přidáme dušené maso a na něj dáme cibuli a zbylý uvařený květák. Mísu vložíme do trouby, předehřáté na 200°C a necháme zapékat 10 minut. Poté musaku zalijeme smetanou s vejcem a petrželkou a ještě asi 5 minut necháme péct.
- 4Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.