Srbské vepřové maso
75 min.
Ingredience
- 1kilogramVepřové maso libové
- 2lžičkySůl
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 2kusyCibule
- 4stroužkyČesnek
- 1litrVoda pitná
- 4kusyRajčata
- 1lžičkaSolamyl
- 100gramůPetržel - nať
- 1lžíceOlej olivový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 3kusyPaprika žlutá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
31 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vepřové maso rozkrájíme na plátky, osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou a v kastrolu na rozpáleném oleji rychle z obou stran opečeme. Opečené maso vyjmeme, do tuku vložíme drobně nakrájenou cibuli, trochu ji zpěníme, do kastrolu vrátíme maso, přidáme prolisovaný česnek, nepatrně podlijeme vodou, zakryjeme pokličkou a dusíme asi půl hodiny.
- 2Papriky rozpůlíme, zbavíme semínek a stopek, vhodíme do vařící vody, povaříme 3 minuty. Vyjmeme a pokrájíme na proužky. Rajčata spaříme, oloupeme, překrojíme, vymačkáme, rozkrájíme, spolu s paprikami přidáme k masu.
- 3Solamyl rozmícháme v trošce vody, vlijeme do omáčky a dusíme ještě 10 - 15 minut.
- 4Maso na talířích přelijeme omáčkou a hustě posypeme sekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.