Srnčí guláš na jalovci

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
635 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
28 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, srnčí maso odblaníme, rozkrájíme na větší kostky, slaninu krájíme na kostičky, feferonku bez jadérek nasekáme na jemno, česnek prolisujeme, polovinu jalovce nadrtíme, polovinu necháme vcelku.
  • 2
    V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme kostičky slaniny, trochu osmažíme, přidáme pokrájenou cibuli, maso, zasypeme mletou paprikou a chvíli podusíme ve vlastní šťávě. Když se šťáva téměř vydusí, podlijeme horkou vodou, přidáme hovězí polévkovou kostku, Podravku, kmín, feferonku, česnek, drcený i celý jalovec a dusíme asi 50 minut. Nyní zahustíme guláš strouhankou, dobře rozmícháme, podle chuti dosolíme, opepříme a dodusíme. Před podáváním vyndáme kuličky jalovce, rozdělíme do hlubokých talířů a podáváme s čerstvým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.