Srnčí guláš na jalovci
110 min.
Ingredience
- 900gramůSrnčí maso
- 700gramůCibule
- 250gramůSlanina vepřová
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 25gramůSádlo škvařené
- 20gramůJalovec
- 15gramůKmín drcený
- 10gramůPodravka
- 1kusPolévkové kostky Vitana
- 7gramůPepř černý mletý
- 4gramySůl
- 1500mililitrůVoda pitná
- 3gramyČesnek
- 35gramůStrouhanka
- 360gramůChléb konzumní
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
635 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
28 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, srnčí maso odblaníme, rozkrájíme na větší kostky, slaninu krájíme na kostičky, feferonku bez jadérek nasekáme na jemno, česnek prolisujeme, polovinu jalovce nadrtíme, polovinu necháme vcelku.
- 2V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme kostičky slaniny, trochu osmažíme, přidáme pokrájenou cibuli, maso, zasypeme mletou paprikou a chvíli podusíme ve vlastní šťávě. Když se šťáva téměř vydusí, podlijeme horkou vodou, přidáme hovězí polévkovou kostku, Podravku, kmín, feferonku, česnek, drcený i celý jalovec a dusíme asi 50 minut. Nyní zahustíme guláš strouhankou, dobře rozmícháme, podle chuti dosolíme, opepříme a dodusíme. Před podáváním vyndáme kuličky jalovce, rozdělíme do hlubokých talířů a podáváme s čerstvým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.