Srnčí guláš na smetaně
75 min.
Ingredience
- 900gramůSrnčí maso
- 200mililitrůVíno bílé
- 300mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 800mililitrůVoda pitná
- 70gramůOlej olivový
- 40gramůKapary
- 4stroužkyČesnek
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 8gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 600gramůRýže dušená
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
485 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
19 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
1 g
Cukr
403 mg
Postup přípravy
- 1Odblaněné srnčí maso omyjeme, nakrájíme na nudličky, česnek prolisujeme, kapary scedíme a trochu posekáme.
- 2V hrnci rozpálíme olej, přisypeme maso, osmažíme, přilijeme víno a dusíme, dokud se víno téměř neodpaří. Podlijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme česnek a kapary. Mouku rozmícháme ve smetaně, přilijeme do guláše, důkladně promícháme a dovaříme.
- 3Hotový guláš rozdělíme na talíře a doplníme dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.