Srnčí guláš s kořenovou zeleninou
110 min.
Ingredience
- 700gramůCibule
- 50gramůSádlo škvařené
- 200mililitrůVíno červené
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2gramyPepř černý mletý
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 8gramůSůl
- 30gramůJíška hotová tmavá
- 3stroužkyČesnek
- 1500mililitrůVoda pitná
- 120gramůMrkev kořen
- 80gramůCeler bulvový
- 50gramůPetržel kořen
- 4gramyPepř černý celý
- 4gramyNové koření celé
- 2gramyBobkový list
- 360gramůChléb celozrnný pšeničný Graham
- 200gramůKosti hovězí řídké
- 800gramůSrnčí plec
- 80gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
767 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
26 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Srnčí maso odřežeme od kostí, nakrájíme na kostky, kosti dáme pryč, cibuli očistíme, rozkrájíme na drobné kostičky, očištěnou mrkev, petržel a celer nastrouháme na hrubém struhadle, česnek prolisujeme.
- 2Ve větším hrnci na sádle zpěníme cibuli, přisypeme maso, zprudka osmažíme a podusíme ve vlastní šťávě. Když se šťáva téměř odpaří, maso osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku, okořeníme celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem, podlijeme vodou, přiložíme ořezané srnčí kosti, hovězí kosti, přilijeme červené víno a dusíme, dokud maso nezačne měknout. Nyní přidáme nastrouhanou zeleninu, česnek, rajčatový protlak, zahustíme jíškou, zjemníme smetanou a dodusíme. Z uvařeného guláše vyndáme kosti a celé koření.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.