Srnčí guláš s kysaným zelím
110 min.
Ingredience
- 900gramůSrnčí plec
- 60gramůSádlo škvařené
- 250gramůCibule
- 4stroužkyČesnek
- 8gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 4gramyKmín celý
- 1500mililitrůVoda pitná
- 250gramůZelí kysané
- 200gramůPaprika červená
- 40gramůZakysaná smetana
- 30gramůJíška hotová tmavá
- 600gramůRýže dušená
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
570 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
20 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Odblaněné maso nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, papriky bez jádřinců na proužky, scezené zelí propláchneme vodou a trochu pokrájíme, česnek prolisujeme.
- 2V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme česnek, cibuli, kmín, mletou papriku, maso a osmažíme. Jakmile maso pustí šťávu, podusíme ve vlastní šťávě, osolíme, opepříme, podlijeme troškou vody a dusíme téměř do měkka. Přidáme papriky, zelí, dolijeme vodou, zahustíme jíškou, zjemníme zakysanou smetanou, dodusíme.
- 3Guláš rozdělíme na talíře, doplníme dušenou rýží a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.