Srnčí guláš s uzeným masem a zeleninou
140 min.
Ingredience
- 250gramůCibule
- 300gramůVepřové koleno uzené
- 300gramůKosti hovězí řídké
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý celý
- 50gramůMrkev kořen
- 50gramůPetržel kořen
- 15gramůPetržel kudrnka
- 50gramůKedlubna
- 80gramůRajčata
- 300gramůBrambory
- 5gramůKmín drcený
- 15gramůPaprika mletá sladká
- 3gramyPaprika mletá pálivá
- 150mililitrůVíno červené
- 100gramůSádlo škvařené
- 3500mililitrůVoda pitná
- 30gramůJíška hotová tmavá
- 80gramůPaprika červená
- 900gramůSrnčí maso
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
729 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
43 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Maso zbavíme blan a necháme vcelku, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, papriku bez jádřince pokrájíme na proužky, rajčata spaříme, oloupeme a rozkrájíme na kostičky, petrželku posekáme na jemno, brambory očistíme a krájíme na plátky.
- 2Do většího hrnce vložíme srnčí maso vcelku, hovězí kosti, uzené koleno, celou mrkev, petržel, kedlubnu, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kuličky celého pepře, vaříme hodinu a půl. Vývar přecedíme, kosti vyhodíme, koleno vykostíme a pokrájíme na kostičky, srnčí maso nakrájíme na menší kousky, zeleninu krájíme nadrobno. V jiném hrnci roehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme, posypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, rozpustíme, zalijeme masovým vývarem. Přidáme maso se zeleninou, papriky, rajčata, brambory, kmín, přilijeme víno, zahustíme jíškou, tekutinu vyvaříme na požadovanou hustotu, posypeme posekanou petrželkou a odstavíme.
- 3Podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.