Srnčí guláš se šalotkou a bramborami
110 min.
Ingredience
- 900gramůSrnčí maso
- 600gramůBrambory rané
- 400gramůŠalotka
- 40gramůSádlo škvařené
- 3gramyŠalvěj čerstvá
- 2gramyBobkový list
- 3gramyRozmarýn čerstvý
- 2gramyPepř černý mletý
- 10gramůSůl
- 30gramůJíška hotová tmavá
- 20gramůZakysaná smetana
- 1200mililitrůVývar z hovězích kostí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
18 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
124 mg
Postup přípravy
- 1Srnčí maso odblaníme, omyjeme a nakrájíme na kostky, šalotky oloupeme a 1/3 nakrájíme nadrobno, ostatní necháme vcelku, z nových brambor vybereme menší, omyjeme je pod tekoucí vodou, očistíme kartáčkem na zeleninu a necháme ve slupce.
- 2V hrnci na sádle zpěníme nakrájenou šalotku, přisypeme maso, osmahneme, osolíme, okořeníme bobkovým listem, šalvějí, rozmarýnem, pepřem, podlijeme vývarem a vaříme 1 hodinu. Přidáme celé brambory se slupkou, celou šalotku, zahustíme jíškou a dodusíme. Minutu před koncem dušení zjemníme zakysanou smetanou, provaříme a odstavíme.
- 3Guláš rozdělíme do hlubokých talířů a podáváme s polévkovou lžící.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.