Srnčí guláš se šalotkou a bramborami

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
18 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
124 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Srnčí maso odblaníme, omyjeme a nakrájíme na kostky, šalotky oloupeme a 1/3 nakrájíme nadrobno, ostatní necháme vcelku, z nových brambor vybereme menší, omyjeme je pod tekoucí vodou, očistíme kartáčkem na zeleninu a necháme ve slupce.
  • 2
    V hrnci na sádle zpěníme nakrájenou šalotku, přisypeme maso, osmahneme, osolíme, okořeníme bobkovým listem, šalvějí, rozmarýnem, pepřem, podlijeme vývarem a vaříme 1 hodinu. Přidáme celé brambory se slupkou, celou šalotku, zahustíme jíškou a dodusíme. Minutu před koncem dušení zjemníme zakysanou smetanou, provaříme a odstavíme.
  • 3
    Guláš rozdělíme do hlubokých talířů a podáváme s polévkovou lžící.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.